@ 2017 by Or & Mayan

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

משכית 6

ת.ד. 418, א.ת הרצליה 4610302

09-794-9400

צור קשר

1/5

היכל התרבות

עפולה

4,000 מ"ר, 700 מושבים

פרויקטים נוספים

תכנון היכל התרבות בעפולה הוא תוצאה של זכייה בפרס ראשון בתחרות שנערכה בסוף שנות השבעים. באותו זמן בשל המצב הכלכלי לא נבנו מבני ציבור חדשים, על כן הוחלט ע"י עיריית עפולה לשפץ את בית קולנוע "קולרון" הקיים ולהפוך אותו לקומפלקס תרבות הכולל מרכז תרבות וספרייה. ביחד עם הכיכר הציבורית בחזית הם הפכו למרכז התרבות של עפולה והסביבה. פרט לאתגר של שמירה על קווי המתאר של ההיכל הקיים, כמה בעיות עלו בעניין ההיכל הישן. אזור המושבים סבל מתחום ראייה מצומצם בשל מבנה הרצפה השטוח ; יכולת השמיעה הייתה נמוכה בשל בעיות אקוסטיות מהכביש הראשי מחוץ וכן מתוך המבנה; אולם הכניסה היה צר, קטן וללא יכולת להכיל מספר גדול של אנשים; הבמה הייתה קטנה ולא מתאימה להופעות וכן היה מחסור במקומות אחסון ומתקני במה.

מספר פעולות נעשו על מנת לפתור את הבעיות הקיימות:

  • רצפה חדשה תוכננה ע"י חיבור המרפסת לאזור המושבים העיקרי וסידור המושבים במעגלי קונצרט על מנת לאפשר שדה ראייה רחב יותר. הרצפה המוטה החדשה גם יצרה מבואת כניסה גדולה יותר מתחת.

  • הבמה הוגדלה על חשבון אזור המושבים הקדמיים.

  • קליפה אקוסטית נתלתה מגג המבנה הקיים תוך שימוש ברווחים בין הקליפות הפנימית וה"עור" החיצוני לצורך אחסון ומתקני במה שיצרו מחסום לרעש החיצוני.

  • יחד כל האלמנטים של הגג הקמור החדש, הקירות הלבנים ופתחי הקיר האנכיים יוצרים דימוי הלוקח השראתו מפסנתר כנף.

עקרונות התכנון