@ 2017 by Or & Mayan

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

משכית 6

ת.ד. 418, א.ת הרצליה 4610302

09-794-9400

צור קשר

1/7

מרכז הדרכה, משטרת ישראל

בית שמש

200 דונם, 62,000 מ"ר

פרויקטים נוספים

הצעה לתכנון בשיתוף מנספלד – קהת אדריכלים וא.רכטר אדריכלים למרכז ההדרכה החדש של המשטרה.  
המרכז ממוקם בבית שמש בנוף מרהיב של גבעות עגולות ומיוערות המבותרות ע"י ואדיות היורדות מקו פרשת המים.
האזור, ששכן בנחלת שבט יהודה בגבול פלשת ידע במהלך ההיסטוריה קרבות לרוב - קרב אבן-עזר שבו נפל ארון הברית לידי הפלשתים (ומאוחר יותר נשלח לאחר כבוד לבית שמש), הקרב שבו ניצח יואש מלך ישראל את אמציה מלך יהודה , מלחמת השחרור - שבה נקבע מיקום קו החזית בין הצבא המצרי לבין חטיבת הראל.
בתוך אזור מיוחד זה תוכנן הקמפוס תוך קיום דיאלוג עם סביבתו ושמירה על ערכי הטבע והנוף

  • התאמה למקום ולטופוגרפיה – ניצול ושימור ערכי הטבע: הצמחייה הטבעית, הגבעה הצפון מערבית והוואדי המרכזי, כל זאת על ידי הימנעות מבניה במורדות הצפון-מערביים, בינוי מדורג דמוי "צלחת" הפונה לואדי לאורך קוי הטופוגרפיה ושמירה על הוואדי כציר נופי פתוח.

  • קביעת הוואדי כ"לב הירוק" של הפרויקט כשכל מבני הקמפוס מתפתחים סביבו ופונים אליו.

  • מיקום הכיכר המרכזית בפתח הצפוני של הוואדי תוך שהיא משקיפה אליו ומתפקדת כמפרק המקשר את ה"לב הירוק", שביל הפרסה ההקפי, הכניסה הראשית ואת שתי האונות - המזרחית (הכוללת את מבני האימון וההדרכה) והמערבית (הכוללת את מבני המטה, הרווחה והמגורים).

  • הפניית הפונקציות הציבוריות העיקריות אל הכיכר המרכזית – מטה, אודיטוריום, הסעדה-  אותן פונקציות המעניקות גם שרות לקהל המגיע מבחוץ והמקשרות בין ההדרכה לבין המגורים.

  • בניית ציר ויזואלי מרכזי המתחיל בשדרת הכניסה, חוצה את מעגל התנועה וממשיך דרך הכיכר לציר הוואדי ועד לסיומת בכיכר התחתונה שחציה ריצוף וחציה מים ממוחזרים המפכים במורד ציר הוואדי.

  • מערכת תנועת רכב היקפית במעגל החיצוני (המשמשת גם כדרך פטרולים) ומערכת הולכי רגל במעגל הפנימי בצורת פרסה לאורך שפת הואדי עם חיבורים ניצבים המובילים לכל האלמנטים המרכזיים - בדרך הקצרה ביותר מחד ומאפשרת מבט ומעבר דרך ה"לב הירוק" מאידך.

עקרונות התכנון

  • למתחם שלושה שערים – שער ראשי המגיע מהכביש החיצוני כשלצידו מתחמי החניה המגוננים, שער משני המשמש כשער שירות לאזורי האימון ומתחם בעלי החיים ושער חירום הפונה לדרום מערב.

  • מיקום הפונקציות במתחם לקח בחשבון את הקשרים הפונקציונליים בין המבנים בהתאם לאינטנסיביות השימוש – כשפונקציות עתירות הקהל ממקומות קרוב לכניסה הראשית ואילו הפונקציות בעלות אינטנסיביות שימוש נמוכה יותר ממוקמות בחלק הדרומי של הקמפוס.

  • מיקום הפונקציות הפתוחות, כגון ספורט ואימונים באזור הוואדי שנשמר, כ"לב הירוק" של הקמפוס.

  • מיקום אזור המורשת קרוב לכניסה הראשית עם גישה חיצונית ללא צורך במעבר דרך הקמפוס עצמו.

  • יצירת "תחושת מקום", התייחסות לניצפות מרחוק ולמבטים מתוך הקמפוס יצרו קומפוזיציה המעניקה צביון ייחודי ותחושת הזדהות.

  • שילוב היבטי בנייה ירוקה שמירה על ערכי הנוף, אפשרות לאור ואוורור טבעיים, אוריינטציה  צפון – דרום, הרחקת מטרדי רעש, ריח ואבק, הצללת חלונות, גגות ירוקים, חומרים ממוחזרים ו/או הניתנים למחזור, הצללת אזורי חניה ו"הושבת" הבינוי על הטופוגרפיה הדורשת מינימום חפירה ומילוי.

  • מרכז האנרגיה ממוקם מתחת לאצטדיון תוך ניצול הפרשי הגובה כשהמערכות משולבות בתוואי שביל הפרסה ההיקפי. לחלוקה נכונה וגישה קלה לאחזקה.