@ 2017 by Or & Mayan

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

משכית 6

ת.ד. 418, א.ת הרצליה 4610302

09-794-9400

צור קשר

1/6

מרכז תרבות רעים

הנגב המערבי

1,250 מ"ר

פרויקטים נוספים

הקומפלקס כולל אולם רב תכליתי של 400 מקומות, ספריה אזורית ובה כ-7,000 כותרים וכן מספר עמדות ממוחשבות , אזור הנצחה, פטיו וגן מורשת.
 הקומפלקס בעל הביטוי הייחודי צומח מהסביבה ומהמרקם ומשתלב בהם.
 בקומפוזיציה התלת מימדית באים לידי ביטוי ארטיקולטיבי כל אחד מחלקיו - הספרייה , אולם הקהל, אזור הבמה, מגדל הבמה וכן הפטיו והמבואה המשמשים כחולייה המקשרת בין החלקים הללו.
 הגימור החיצוני הינו שילוב של אבן חול וטיח כורכרי הצומחים מהקרקע בה נטוע המרכז.
 קווי הקונטור של המבנה נובעים מכתם הבינוי הנוצר מהקיר הקשתי המגדר את הדופן הדרום מערבית לכיכר הראשית (האליפטית), הממוקמת בהצטלבות שבין הציר הראשי ורחוב הולכי הרגל. בדופן זו נפער פתח המוביל לחצר הפנימית ממנה צומחים הפטיו והמבואה המקשרת בין כל חלקי המבנה.

"רגלי" הקליפה מחיפוי עץ ואילו "ראשה" תקרת גבס, בין הקליפות ממוקמים אלמנטי התאורה הנסתרים. הקליפות עצמן בנויות באופן המחזיר את הקול בחלק הקדמי של האולם ובולע אותו בירכתיו. הספרייה מוארת הן מהחלונות הצפון מערביים הפונים לנוף הרחוק של הנחל וצמחייתו והן מהחלונות הנגדיים הפונים אל הנוף הקרוב של חצר המורשת. חצר המורשת הסגורה כמעט מעל עבריה קשורה לספרייה מצד אחד ולפטיו הכניסה מצד שני, ועקרו גן המעוצב כגן יבש שבו שולבה גם צמחייה מקומית. קירות חצר המורשת עתידים לכלול לוחות ברונזה אשר יתעדו את מורשת המקום.

 

הספרייה, המבואה, חדרי המנהלה והשחקנים ממוקמים בצד השקט הפונה אל הנוף הרחוק צמחיית הנחל ממערב, בעוד שהאולם והפטיו (חצר המורשת) בעלי הדופן האטומה פונים אל הכיכר המרכזית -בה מתנהלות הפעילויות הציבוריות- ויוצרים לה דופן.   הבניין משתתף ביצירת דפנות הבינוי - הכיכר וצירי הולכי-הרגל הכניסה אל המבנה נעשית באופן שהבניין חושף עצמו לעין המבקר בצורה הדרגתית. תחילתו בכיכר המרכזית והמשכו דרך פתח הנפער בקיר הקשתי המדפן את הכיכר, הפתח הממוקם בתווך שבין שני העמודים מוביל לחצר ציבורית - נווה מדבר- וממנה למבואה המוליכה את המבקר אל האולם או לספריה או לגן המורשת.צורת הכוונה זו יוצרת מוטיב מסוים של סיפור והפתעה ואף מפרידה את המבקר בהדרגה מגרגרי היום שדבקו בו. האודיטוריום הרב תכליתי עצמו פרוס בצורת מניפה הממוקדת אל הבמה תוך הבטחת קווי ראייה ושמיעה אופטימליים.המעטפת הפנימית של האולם בנויה קליפות אנכיות ההולכות וגדלות ככל שמתרחקים מהבמה.