@ 2017 by Or & Mayan

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

משכית 6

ת.ד. 418, א.ת הרצליה 4610302

09-794-9400

צור קשר

1/11

כפר הנופש 'ריביירה'

כנרת

50,000 מ"ר

פרויקטים נוספים

'מתחם ריביירה' הוא מתחם פנאי ונופש הממוקם לחופה המערבי של הכנרת. המתחם נמצא בחבל ארץ עשיר באתרים ארכאולוגיים הממפים באופן מרתק היסטוריה בת אלפי שנים של התיישבות באזור. אתרים ארכיאולוגיים אלה היוו את נקודת המוצא לפיתוח התפישה התכנונית של הפרויקט. כמו אתר ארכיאולוגי המחולק לשטחי חפירה בגבהים משתנים ומעברים עיליים ביניהם, כך גם התנועה במתחם מתוכננת כך שהיא סובבת פרוגרמות ציבוריות ויחידות דיור במפלסים שונים, מה שיוצר תנועה תלת מימדית חופשית בכל תחומי המתחם, כמו גם נקודות מבט שונות ומגוונות בין הפרוגרמות השונות.
העקרון המרכזי אשר הנחה את תהליך התכנון היה מקסום המבטים אל הים מיחידות הדיור השונות. לאחר בחינה של מספר חלופות הוחלט כי חלופה המאפשרת לכל היחידות במתחם להינות מנוף פתוח לים היא החלופה האופטימלית, היות וזהו המשאב העיקרי והייחודי ביותר של האתר. חלופה זו אמנם מאלצת פנייה לוועדה המקומית לקבלת אישור להגדיל במעט את גובה הבנייה המותר, אך בה בעת, מעבר למקסום המבטים לים, מאפשרת גם יצירה של חתך בנייה מעניין, אשר מאפשר להשתמש בחלל שנוצר מתחת לחלק מיחידות הדיור לטובת פרוגרמות ציבוריות רבות.

התנועה החופשית במתחם נעשית על גבי דק עץ, בדומה לפרוייקטים ציבוריים שונים שתוכננו בשנים האחרונות כמו 'נמל תל אביב' או 'נמל יוקוהאמה' ביפן, אולם במקרה של 'מתחם ריביירה' לא מדובר רק בפיתוח נוף, אלא גם במבנים המשתלבים בצורה אורגנית אל תוך הנוף הזה. באופן זה ניתן לשמור על 'חזית חמישית' נקייה, עקרון חשוב ביותר באתר היות וניתן לצפות עליו מהסביבה ההררית אשר מקיפה אותו.
העמדת המבנים נעשתה באופן כזה שהבינוי מהווה מעין 'מסרק' אשר מייצר שדרות המובילות מהכניסות למתחם אל הים. לשדרות הללו חשיבות רבה גם מבחינת פתיחת המבטים הציבוריים במתחם אל הים וגם מבחינה אקלימית, שכן הן מאפשרות זרימה והעצמה של רוחות מכיוון מזרח ומכיוון מערב אשר מגבירות את האוורור הטבעי במתחם, בהתאם לעקרונות הבנייה הירוקה.
מבט כללי על המתחם מכיוון צפון מערב על מנת לשמור על המבט הפתוח לכיוון הים, כמו גם על פרטיות האורחים, מרבית הפרוגרמות הציבוריות ממוקמות לאורך החזית המערבית של המתחם. הפרוגרמות אשר ממוקמות בצד המזרחי של המתחם הן פרוגרמות פתוחות כמו מגרשי הספורט או הבריכה, וכן מדשאות פתוחות כחלק בפיתוח הנוף במתחם.

מעבר למגוון העשיר של פרוגרמות ציבוריות, תוכננו במתחם 800 יחידות דיור בסיסיות מודולריות. גודל השטח של כל יחידה כזו הוא 32 מ"ר, בהתאם להנחיות של משרד התיירות. השימוש ביחידת בסיס בעלת גודל קבוע מאפשר גמישות תכנונית בכל הקשור לגודל ולכמות יחידות הדיור, כך למשל, במידה ונרצה להגדיל את כמות הסוויטות ביחידת שטח מסויימת נוכל לעשות זאת בקלות, היות ויחידת סוויטה מורכבת משתי יחידות בסיס.
כחלק מהתפישה התכנונית הדוגלת בגישה חופשית לים ופגיעה מינימלית בחוף הטבעי בחרנו לשמור על הצמחייה הטבעית המאפיינת את רצועת החוף ועל התערבות מינימלית מבחינת הבנייה בחוף. חזית הפיתוח המזרחית של המתחם, אשר מתחברת אל רצועת החוף, משתלבת כחלק משביל 'סובב כנרת' העובר במתחם. מתקני הצללה קלים פזורים במספר נקודות עניין לאורך החוף.
בקצה הדרומי של המתחם תוככנו שני מזחים הממשיכים את תנועת הולכי הרגל מכיוון מערב, ומכניסים אותה אל תוך הים. המזח הצפוני מבין השניים מיועד לספורט ימי קל וכולל בתוכו גם מסעדה הממוקמת 'על הגלים' ונהנית מנוף פתוח אל הים. המזח הדרומי מבין השניים יוצא ממתחם הספורט ומיועד לספורט ימי ממונע.